Inimioare de ziua indrăgostiților

de Julie in Prajituri, 8 Feb 2011 | 7076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt,
  • 2 gălbenușuri,
  • 100 g zahăr farin,
  • 250 g făină,
  • 2 linguri lapte,
  • gem de căpșuni pt umplutură,  
  • gelatină roșie pt. decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare de ziua indrăgostiților:

Se face o cremă din unt, gălbenușuri și zahăr, se adaugă faina si se amestecă bine.La sfârșit se adaugă laptele. Se strânge aluatul intr-o bilă, se pune in folie alimentară și se lasă la frigider 20-30 min. După ce s-a răcit, aluatul se imparte in două și se intinde in foi. Dintr-o parte se fac forme de inimioare intregi iar din cealaltă parte se fac inimioare al căror mijloc se decupează cu o formă mai mică sau cu un cuțit ascuțit.
Se coc 15-20 min in cuptorul deja incins. Se lasă sa se răcească . Formele intregi se ung cu gem de căpșuni iar formele decupate se pudrează cu zahăr farin. Se lipesc apoi două câte două. In mijloc, pentru a accentua și mai mult nuanța de roșu, se pune gelatină roșie pt decor( de la dr.Oetker)  preparată conform instrucțiunilor de pe pachet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare de ziua indrăgostiților" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]