Inghetata de pepene rosu

de nilgun in Dulciuri, 29 Iul 2013 | 12708 vizualizari

 

Inspiratie de pe google...Gavril Rodica

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. miez de pepene rosu
  • 125 gr. iaurt si inca 125 gr. in completare
  • 200 gr. frisca
  • 4 linguri miere de albine plus inca 2 linguri in completare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de pepene rosu:

Pepenele se curata de coaja si samburi. Cantarim sa avem aproximativ 600 gr. miez curat de pepene. Se pune intr-un vas si se blenduieste pana obtinem o pasta fina. Completam apoi cu 4 linguri miere, 125 gr. iaurt si frisca batuta. Blenduim in continuare.

Punem apoi compozitia intr-o forma de chec si o dam la congelator. Dupa 2 ore o scoatem si ii zdrobim acele de gheata. In mod normal, dupa alte 2 ore se blenduieste din nou pentru a fi mai fina si se serveste. Avand in vedere ca era destul de tarziu cand am pus-o a doua oara la congeator, am lasat-o peste noapte. A doua zi dimineata, am cioplit-o sa zic asa cu o lingura ca sa o zdrobesc. Mi se parea ca nu e suficient de dulce si cremoasa, si am mai completat cu 2 linguri de miere si 125 gr. iaurt. 

Am pus o portie sa mananc pe loc cu fulgi de ciocolata deasupra, restul compozitiei l-am pus intr-un recipient de plastic si am introdus din nou la congelator. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de pepene galben