Inghetata de pepene galben

de Julie in Dulciuri, 29 Iul 2011 | 7562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pepene galben parfumat,
  • 1 lingura unt,
  • 2-3 linguri zahar,
  • 1 lingurita gelatina,
  • 100 ml smantana pentru frisca,
  • 3 linguri zeama de portocala.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de pepene galben:

Se taie pepenele in doua si se indeparteaza semintele. Se scoate miezul din interior, lasand si pe coaja un strat de aproximativ 1 cm. Se pune gelatina sa se inmoaie in zeama de portocala, apoi se dizolva pe baie de aburi. Se incinge untul intr-o tigaie si se adauga miezul de pepene si zaharul. Se lasa pe foc, pana se inmoaie. Compozitia se paseaza bine cu o furculita apoi se amesteca cu gelatina. Se lasa sa se raceasca.
Se bate smantana pana se obtine frisca si se incorporeaza usor in piure-ul racit.
Cu compozitia obtinuta se umplu jumatatile de pepene, se acopera cu folie alimentara si se dau la congelator pentru cel putin 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]