Va propun o înghețată cu sirop de menta de casă - o nebunie hi hi
Racoritoare si delicioasa - chiar prea buna......
m-am inspirat de aici: http://www.marmiton.org/recettes/recette_glace-menthe-et-chocolat_67224.aspx
Pentru 600 g de înghețată:
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine.
Incepem sa batem albusurile spuma. Adaugam treptat siropul de menta-reteta aici si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea.
Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly.
Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute.
Cand raman inca 10 minute, adaugati ciocolata rasa sau fulgi de ciocolata amaruie.
Puneti intr-un recipient la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi.
Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati ciocolata rasa sau fulgi, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.
Pofta Buna !!!!
1
ciocolata puneti-o la sfarsit