INGHETATA DE CIOCOLATA

de Roda in Dulciuri, 2 Iul 2009 | 7281 vizualizari

 

Are o puternica aroma fiindca se prepara ,si cu praf de cacao, si cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani amestec de lapte si smantana,
  • 50g.praf de cacao,
  • 1 1/2 lingurita de esenta de vanilie,
  • 55g.ciocolata ,tocata,
  • 4 galbenusuri,
  • 100g.zahar;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA INGHETATA DE CIOCOLATA:

1.Intr-o cratita, se amesteca cele 2 cani de lapte si smantana cu praful de cacao pana devine o pasta.Se pune pe foc si se lasa sa clocoteasca ,apoi se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si ciocolata tocata , amestecand mereu pana ciocolata se topeste .

2.Intre timp, se bat galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase.Se incorporeaza amestecul de lapte si se fierbe compozitia pe bain-marie ,amestecand cu o lingura de lemn  pana se ingroasa.

3.Crema rezultata se lasa sa se raceasca mai multe ore, de preferat chiar peste noapte .

4.Cand crema s-a racit, se transfera in recipientul de inghetata si se pune in congelator.Din cand in cand, se amesteca pentru a preinimpina formarea de ace de gheata.Se serveste in pahare sau cupe de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "INGHETATA DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat pufos de nuca si crema de ness