Inghetata de capsuni in foi de napolitana

de daniastefania in Dulciuri, 6 Aug 2015 | 4928 vizualizari

 

Pentru o zi calduroasa de vara, va propun o inghetata delicioasa de capsuni, fina, racoroasa si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 250 g capsuni
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 125 g zahar
  • 1 foaie de napolitana
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni in foi de napolitana:

Spalam bine capsunile si le amestecam cu zaharul. Le lasam sa se macereze 15 minute. Apoi le blenduim si le trecem prin strecuratoare, sa scapam de seminte. Obtinem un sirop fin pe care il amestecam cu laptele. Frisca o batem spuma si o adaugam compozitiei anterioare. Dam inghetata la congelator 4 ore. Amestecam la fiecare jumatate de ora sa nu se formeze cristale. Taiem foaia de napolitana in doua parti egale. Apoi scoatem inghetata din congelator, o blenduim si o intindem pe o jumatate de foaie de napolitana si o acoperim cu cealalta jumatate. Dam la congelator doua ore, apoi taiem cu un cutit zimtat si ne racorim cu o inghetata delicata de capsuni. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu capsuni