Inghetata cu rom

de David4 in Dulciuri, 13 Iul 2011 | 4259 vizualizari

 

Un copil de peste 8 ani poate face aceasta inghetata , oricand doreste , deoarece este foarte foarte simpla. La aceasta reteta va raman 5 albusuri , cu ele puteti face bezele care nu dureaza mai mult de 15 minute pregatirea si 20 de minute coacerea .

 

INGREDIENTE

  • 500 ml. frisca lichida
  • 150 gr. zahar pudra 
  • 1 pliculet de ceai negru
  • 5 galbenusuri
  • 50 ml. rom
  • cateva rulouri de napolitana cu crema pentru decor
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu rom:

Pui plicul de ceai negru la fiert cu 100 ml de apa, dupa un minut il scoti. Freci galbenusurile cu zaharul si ceaiul si le pui la fiert in baie de aburi , pana se ingroasa sau se face o spuma cremoasa. Mie mi-a iesit o spuma mai cremoasa.  Apoi stingeti focul, puneti romul, amestecati un pic pana se incheaga .

Bateti frisca si puneti crema racita. Apoi puneti compotitia care v-a iesit intr-un recipient de plastic si il bagati la congelator. Il lasati la congelator, iar timp de 5 ore, din ora in ora scoteti compozitia si o amestecati. Ultima ora nu mai amestecati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de capsuni cu crema de iaurt.