Nu se putea sa nu incerc si eu lemon curd-ul, si daca tot l-am incercat am zis sa fac si ceva bun cu el.
Am ales inghetata pentru ca e desertul cel mai bun pentru mine vara. Si nu regret deloc, pentru ca a iesit o inghetata delicioasa!!! Printre cele mai bune inghetate facute de mine pana acum. Si se face atat de usor, doar lemon curd-ul ce mai dureaza, ca inghetata din 2-3 miscari e gata.
Lamaile se spala bine cu buretele de sarma, se storc de suc, apoi coaja se rade intr-un vas separat. Eu am avut doua lamai maaari, si a rezultat 180 ml de lichid. Ouale le batem cu telul, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat, si mixam cateva minute pana cand ouale se deschid la culoare.
Punem pe foc sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie si ouale si amestecam bine ca sa nu obtinem omleta in loc de crema :P. Cand amestecul e omogen adaugam si untul si mai lasam pe foc 10 minute. Compozitia trebuie sa fie asemanatoarte unei budinci mai subtiri. La racire se va intari considerabil. Luam vasul de pe foc, il acoperim cu folie alimentara si lasam curdul la racit.
Iese in jur de 400-450 gr de lemon curd. Eu am oprit 200 gr din el, restul l-am dat la frigider pentru o alta delicatesa ce vine in curand.
Ok, trecem la inghetata!
Pentru inghetata procedeul este extrem de simplu. Smantana o mixam 1-2 minute cu zaharul pana acesta din urma se dizolva, adaugam iaurtul, lemon curdul si omogenizam. La sfarsit incorporam afinele.
Pregatim o forma pentru congelator, o tapetam cu folie alimentara si turnam compozitia de inghetata. Lasam la congelator pana la intarirea completa. La aceasta inghetata am sarit peste procedeul de amestecare, si cu toate acestea am obtinut o inghetata cremoasa si extrem de gustoasa. Eu una m-am indragostit de inghetata asta!!! Mai mult de jumatate din cantitatea facuta am mancat-o eu singura :))
Enjoy