Indiene cu frisca

de Roxana in Prajituri, 18 Mai 2010 | 13200 vizualizari

 

Foarte usor de facut, la fel de usor de mancat :)

 

INGREDIENTE

  • 15 oua
  • 300 gr zahar
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 190gr faina
  • Pt sirop:
  • 150 gr zahar
  • esenta de rom
  • o vanilie
  • un tub de frisca
  • 300gr ciocolata pt glazurat prajituri
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene cu frisca:

Se bat albusele spuma cu zaharul apoi adaugam usor galbenusele si bicarbonatul. Dupa ce sa incorporat adaugam usor faina. Coacem la 180grade intr-un cuptor preincalzit pt 25-30 minute, sau pana sa facut (depinde de cuptor).

Cand e gata scoatem si lasam la racit.

Facem un sirop din 150ml apa si 150gr zahar, romul si vanilia, cu care vom insiropa piscotul rece.

Ciocolata pt glazurat o punem pe abur sa se topeasca, impreuna cu 2 linguri de ulei, ca sa nu se crape pe prajitura.

Taiem piscotul insiropat in patrate si punem ciocolata peste.

Ornam cu frisca.

 

TIPS-URI

1

eu am optat pt ciocolata de ornat din magazin. cred ca ar fi buna cu o glazura facuta in casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu topping de branza