Descopera reteta perfecta pentru placinte cu branza dulce, un desert traditional romanesc apreciat pentru aluatul fraged si umplutura cremoasa. Ideal pentru orice ocazie, aceste placinte sunt usor de preparat si irezistibile la gust.
Pentru aceste Impletite cu branza dulce - reteta mamei de placinte ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, unt, zahar, branza.
Cum se prepara Impletite cu branza dulce - reteta mamei de placinte
In faina cernuta se face un loc in mijloc in care se pun: sarea, ouale si drojdia amestecata cu zahar, coaja de lamaie, zaharul si laptele caldut cat sa poti tine degetul in el. Treptat se toarna si untul topit si se framanta pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe vas. Se lasa sa dospeasca incet la un loc cald aproximativ 1 ora.
Intre timp pregatim compozitia de branza amestecand toate ingredientele.
Se intinde apoi o foaie mare de aluat, nu prea subtire, se taie in patrate de 8-9 cm, se pune pe fiecare patrat umplutura de branza dulce cu o lingura. Se aduc apoi colturile in mijloc, in forma de plic apasand usor cu degetul sa se lipeasca.
Se ung cu ou si se mai lasa 20 minute in tava sa mai dospeasca.
Se dau la cuptorul preincalzit pentru inceput cu focul doar la vatra ( 10-15 minute) dupa care se da si sus si jos pentru inca 20 de minute sa prinda culoare deasupra si sa faca vatra.
Incearca si reteta de Placinte cu branza dulce, pregatite la cuptor sau varianta de Placinte poale-n brau.
Iti recomandam si reteta de Placinta cu ciuperci, un preparat foarte gustos.
Se pudreaza cu zahar.