Iepure umplut la cuptor

de Adinacarla in Mancaruri cu carne, 18 Ian 2010 | 41805 vizualizari

 

Daca parintii mei cresc iepuri acest preparat este des intalnit la noi la masa.

 

INGREDIENTE

  • Un iepure
  • inima
  • ficatul
  • rinichii
  • plamanii
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • verdeata ( marar si patrunjel)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • slanina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure umplut la cuptor:

Se fierb in apa cu sare capul, inima, rinichii, plamanii. Dupa ce au fiert si s-au racit, se curata toata carnea de pe cap si impreuna cu ficatul ( crud) inima, plamanii, rinichii si legumele se dau prin masina de carne. Compozitia obtinuta se potriveste de sare si piper, iar apoi se amesteca si cu un ou.

Iepurele se spala bine, apoi in interiorul lui se adauga compozitia obtinuta mai sus. Apoi coasem burta iepurelui. (Eu nu am avut ata speciala am cusut cu ata alba si cand am papat am avut grija sa arunc partea cusuta cu ata).

Asezam iepurele in tava, il condimentam (sare, piper) si il impanam cu feliute subtiri de slanina.

Pe parcursul coacerii vom intoarce iepurele de cateva ori de pe o parte pe cealalta si mai adaugam slanina daca cea pusa inainte s-a topit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure umplut la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de cartofi cu costita si carnat afumat