Iepure marinat si cartofi la cuptor asezonat cu sos tzatzichi

de stratulatgeorgiana in Mancaruri cu carne, 5 Noi 2013 | 7407 vizualizari

 

Asa pentru musafiri...duminica in familie

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • condimente de friptura
  • sos soia
  • sos worcester
  • 300 ml vin alb
  • 2-4 linguri ulei de masline
  • zeama de la jumatate lamaie
  • foi dafin
  • piper
  • usturoi
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure marinat si cartofi la cuptor asezonat cu sos tzatzichi:

Se pune iepurele in oala sub presiune si se fierbe 30 minute. Dupa aceea se pune iepurele intr-un castron si se marineaza cu condimente, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie si se poate adauga si zeama in care a fiert carnea, vinul si se lasa cam 12-24 h. Apoi se baga la cuptor pt 15-20 min max pana are o culoare usor aramie.

Separat eu am facut cartofii itr-un vas yena, i-am acoperit cu supa de legume si le-am pus si usturoi, condiment pt cartofi, piper, sare si putin unt. Se lasa la cuptor pana s-au fiert si devin moi.

Se serveste cu sos tzatzichi care se face astfel: un iaurt mare, 6 catei usturoi, sare si jumatate castravete razuit. Se amesteca bine si e gata.

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure marinat si cartofi la cuptor asezonat cu sos tzatzichi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]