Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa

de Ina in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2013 | 40358 vizualizari

 

Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa
Carnea de iepure este apreciata pentru textura sa delicata si gustul sau fin, fiind o alegere sanatoasa datorita continutului redus de grasimi si bogatiei in proteine. Una dintre cele mai delicioase modalitati de a prepara iepurele este sa-l marinam si apoi sa-l gatim la cuptor, obtinand astfel un preparat suculent si plin de arome.
Multumesc, gourmandine.ro ! :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa
  • un iepure de curte

Pentru marinata:

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 lingura de legume uscate
  • sare

Pasta pentru uns:

  • 1 lingura margarina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura legume uscate
  • o lingurita cu sare
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa:

Cum se prepara Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa

Marinata: Intr-un vas incapator punem 1 litru apa, adaugam ceapa taiata solzisori, morcovul rondele si usturoiul  felii . Condimentam cu sare  si legume uscate.

In aceasta marinata asezam iepurele portionat  si  lasam totul in frigider cel putin 12 ore.

Dupa ce trec cele 12 ore  scoatem carnea din marinata si o scurgem bine intr-o strecuratoare.

Scurgem apoi si legumele din marinata, pentru ca le vom folosi in etapele urmatoare.

Sos pentru uns carnea de iepure :

Intr-un castronel  punem   uleiul  de masline, margarina, legumele uscate, sare, boia dulce de ardei, piper  si amestecam totul pana vom obtine o pasta omogena.

Ungem  carnea de iepure scursa  cu pasta obtinuta si o punem in tava, peste punem legumele, scurse si ele in prealabil, stropim totul cu putin ulei si introducem tava la cuptor pentru cca 1 ora, pana se rumeneste frumos.

Eu am pregatit reteta la cuptorul cu halogen . Nu am uns vasul cu ulei si am adaugat, pe langa  legumele folosite la marinata, cartofi fierti pe jumatate si ciuperci  crude intregi. La jumatatea timpului de preparare am intors bucatile de carne , pentru rumenire uniforma. 

Am servit iepurele cu salata de ardei copt, langa legume gatite in amestecul de mirodenii si sucul scurs  in timpul prepararii carnii . 

Recomandam si iepure inabusit sau iepure umplut

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure marinat , la cuptor, reteta deosebit de delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]