Iepure la cuptor cu vin si legume

de Sim0na in Iepure, 6 Apr 2015 | 6323 vizualizari

 

Un pranz minunat!

 

INGREDIENTE

  • pulpele si jumatate de spate de la un iepure (1,8 kg intreg)
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper
  • 3 morcovi
  • 10 catei usturoi
  • 1 cescuta vin roze
  • 1 cana apa
  • 4 cartofi potriviti
  • 100 ml suc rosii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor cu vin si legume:

Carnea de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano.  Intr-o tava unsa cu ulei am pus carnea, morcovul taiat rondele, cateii de usturoi, vinul si apa, apoi am dat la cuptor pentru cca 1 ora. Am adaugat apoi cartofii taiati cuburi si am mai lasat ca 30 minute. In aceasta perioada am intors carnea de cateva ori, si am completat cu apa de cate ori a fost cazul. Cu jumatate de ora inainte de final, am pus sucul de rosii. O bunatate a fost!!! Desi nu-s prietena cu carnea facuta in vin, de data asta nu m-a deranjat deloc, poate si pentru faptul ca nu am pus foarte mult.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu vin si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure la cuptor cu vin