Iepurasi de Paste

de gaby_gabytza in Prajituri, 9 Apr 2013 | 5203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 120 g zahar
  • 150 g unt topit
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 150 ml lapte
  • un cub de drojdie
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • un vârf de cutit de sare
  • Umplutura:
  • dulceata cirese
  • uns
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita zahar
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepurasi de Paste:

Amestecam faina si zaharul împreuna.Incalzim laptele si dizolvam drojdia in el. 

Apoi turnam laptele în vasul cu faina si incepem sa framantam. Apoi adaugam untul topit si cald. Am adaugat ouale si albusul de ou, un varf de cutit de sare si coaja de lamie rasa.

Incepem sa framantam aluatul pana cand rezult un aluat nelipicios.Dam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem niste bucati de aluat in forma dreptunghiulara si taiem in lungime. Intindem pe fiecare bucatica cu dulceata,unim marginile si am rulam în spirala, pentru a forma corpul iepuras. Cu alte bucati de aluat formam capul, o minge mica pentru coada si doua bucatele pentru urechi.

Le asezam intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu.

Le ungem cu galbenus de ou batut cu zahar tos.

Dam la cuptor pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepurasi de Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (38)

Sim0na 1

10.04.2013, 14:24

Frumusei rau!

iry-gabriela 1

10.04.2013, 19:04

ce topaiala cred ca a fost acolo????

gaby_gabytza 1

10.04.2013, 20:09

a fost pana iam bagat la cuptor iri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice