Iahnie picanta cu fleica afumata

de violeta30 in Mancaruri cu carne, 24 Oct 2019 | 3122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cutii fasole albă
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei iuți
  • 1 ardei gras roșu
  • 200 g fleică afumată (kaizer, șuncă, etc)
  • 3 roșii potrivite
  • Ulei pentru călit ceapa
  • Sare
  • Condimente
  • Mărar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie picanta cu fleica afumata:

Curățăm ceapa, o spălăm și o tăiem cuburi. Punem uleiul într-o cratiță și adăugăm ceapa. Se călește până se înmoaie, apoi punem ardeiul tăiat și fleica tăiată după preferințe. Când sunt călite, se pune fasolea scursă și spălată în două ape ca să îndepărtăm eventuala gelatină care rămâne după conservare și roșiile tăiate cuburi. Lăsăm la fiert acoperite cu un capac. Când se formează un sos legat, adăugăm sare și condimente după gust. La sfârșit punem mărarul tocat și oprim focul.
Se servește cu un ardei iute sau cu murături/salate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie picanta cu fleica afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

26.10.2019, 19:42

Este foarte buna fasolea, iar afumatura ii da un gust mai bun!

oanapl 1

26.10.2019, 21:09

Si noua ne place iahnia foarte mult!

madi_marin 1

27.10.2019, 17:57

Si eu folosesc fasole la conserva. Imi place ca e mai rapid, plus ca iese sosul cremos asa cum imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu coaste