Iahnie de linte verde

de rivka in Aperitive / Garnituri, 8 Dec 2009 | 25780 vizualizari

 

o mancare care e bine sa ne obisnuim sa o mancam cat mai des daca vrem sa ne pastram slabi si sanatosi

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de linte
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva mica pasta de tomate
  • 3 linguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de linte verde:

Lintea se aseaza in vas cu apa calduta cca 1 ora se poate lasa si peste noapte(ca si fasolea).

Se aseaza in oala cu apa pe foc si se lasa sa fiarba pana devine moale, consistenta untoasa.Se opreste focul si se scurge de apa.

In alta cratita se caleste in putin ulei de masline ceapa tocata marunt, usturoiul, se adauga lintea scursa de apa, se adauga o cana cu apa, conserva de pasta de toamate, sare dupa gust si se lasa la foc mic sub capac sa fiarba pana scade apa si se face ceapa, cca 15 minute.

Am servit-o cu ficati crocanti la cuptor dar deseara fac langa si oua ochiuri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de linte verde" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

liana_geicu 1

09.12.2009, 13:34

nu am mancat niciodata, dar daca seamana cu fasolea cred ca mi-ar placea!

rivka 1

09.12.2009, 21:41

mie nu mi se pare sa semene cu fasolea, mie personal imi place mai mult iajnia de fasole (maine fac abia astept) sau fasolea frecata, dar asta e mai consistenta mie se pare mie, si e la fel daca nu chiar mai sanatoasa datorita continutului mare de fibre. in orice caz lintea ca si fasolea sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din alimentatie...si e si o mancare ieftina...

pana_luminita 1

18.12.2009, 16:07

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de linte cu susan