Iahnie de linte cu mamaliguta

de nadina73 in Mancaruri de post, 30 Noi 2010 | 12510 vizualizari

 

Si pentru ca maine e miercuri si e si post ,va recomand o mancarica foarte buna ,sursa Rivka http://www.bucataras.ro/retete/2863/iahnie-de-linte-verde.html

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 borcan linte(conserva)
  • 200 pasta de tomate
  • 1 lingura amidon
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei masline

Mamaliguta:

  • faina de malai
  • apa
  • sare
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de linte cu mamaliguta:

Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei 3 minute dupa care se pune lintea din borcan cu tot cu apa din borcan si se mai completeaza cu 1/2 canita de apa,se pun si foile de dafin,se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pune pasta de tomate amestecata cu 1 lingura de amidon(pt a se lega mai bine)se condimeneaza cu sare ,piper si totul e gata.

Se pregateste mamaliguta:

Se pune apa la fiert cu sare,cand clocoteste se pune faina ,se amesteca bine se lasa sa fiarba.

Se poate servi simpla sau cu orice ganitura doriti chiar si cu carne daca nu e de post.

Noi insa am servit cu mamaliguta si muratura

pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de linte cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]