Iahnie de fasole

de violeta30 in Mancaruri de post, 4 Apr 2017 | 4839 vizualizari

 

Din categoria "retete de post economice".

 

INGREDIENTE

  • 2-300 gr fasole uscata
  • bulion
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3 cepe
  • suc de rosii sau bulion
  • sare
  • 1 lingura cu faina optional
  • ulei
  • piper
  • cimbru
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Vom inmuia de seara fasolea, in apa calduta.
Se pune la fiert (eu schimb de 3 ori apa, dar de fiecare data, vom pune apa fiarta, nu rece, pentru ca se va intari fasolea).
In ultima apa, punem fasolea, o ceapa cubulete, morcovul cubulete, ardeiul cubulete, sare dupa gust, 1-2 linguri de ulei.
Cand s-a fiert, calim 2 cepe in ulei si supa de fasole (2 linguri de ulei si o cana de supa de fasole), adaugam bulion sau suc de rosii, iar cand au fiert bine si a devenit un sos, adaugam fasolea fiarta scursa de zeama peste care vom pune o cana din supa de fasole. Potrivim de sare, adaugam piperul, iar daca este nevoie sa ingrosam iahnia, vom adauga lingura de faina desfacuta in putina apa peste iahnie. Lasam sa fiarba bine pentru a se lega, iar la final, vom adauga cimbrul si mararul verde.
Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de ardei copti