Este prima data cand prepar humus si chiar au fost incantati de rezultat toti ai casei.
Nautul uscat l-am pus de seara la hidratat in apa calduta.
A doua zi am aruncat apa neabsorbita , am adaugat alta apa curata si ¼ lingurita cu bicarbonat de sodiu si am pus nautul la fiert pana ce s-a putut sfarama cu usurinta intre degete sau cu furculita.
Scurgem apa fara a o arunca intrucat ne vom folosi de ea mai tarziu.
Urmeaza partea mai grea pentru ca vom indeparta coaja de la suprafata boabelor de naut ( asemenea celei de la boabele de fasole ). Putem renunta la aceasta etapa dar prin indepartarea cojii nautul va fi mai usor tolerat de stomac.
Punem intr-un robot boabele de naut fierte si curatate, ardeiul copt, zeama de lamaie, usturoiul pisat, uleiul de masline, pasta tahini, sare dupa gust.
Blendam totul pana cand obtinem o crema omogena. In cazul in care este nevoie adaugam din apa in care a fiert nautul .
Punem hummusul intr-un vas si decoram dupa preferinte cu ulei de masline extra virgin, boia, patrunjel tocat, 7 piperuri. Dam vasul la frigider pentru cca o ora si servim humusul cu lipii sau paine prajita.