Hummus (pasta de naut)

de aziz in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2012 | 14408 vizualizari

 

Astazi o sa va spun cum fac eu pasta de hummus (pasta din boabe de naut) ...mod asemanator iahniei de fasole.......

 

INGREDIENTE

  • 500 gr naut uscat sau din conserva
  • o ceapa
  • 2 rosii
  • un bat de telina
  • 2 linguri harissa (pasta de ardei iute rosu, chilli)
  • 70 ml ulei de masline
  • usturoi 2 catei
  • sucul de la jumatate de lamaie (obtional)
  • sare, piper
  • supa de vita 1 litru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus (pasta de naut):

Daca folositi naut uscat acesta se pune la inmuiat o noapte a doua zi se clateste si se pune la fiert in apa cu sare pana da un clocot doua, se arunca apa si se pune nautul din nou la fiert in supa cu legumele de mai sus si doar un catel de usturoi.
Daca folositi naut din cutie  doar clatiti cu apa si ii dati cateva clocote in supa, cam cand sant fierte restul legumelor adaugati nautul.
Dupa ce a fiert se pune nautul in blender (nu aruncati supa si nici legumele) legumele fierte, usturoiul crud, putina supa si pasam tot;  poate va mai fi nevoie de putina supa, mai puteti adauga, apoi harissa si uleiul de masline amestecati din nou.
Pasta obtinuta se poate pastra in frigider aproximativ o saptamana, daca va tin nervii :)). Se serveste cu ulei de masline deasupra, harissa, cu seminte de pin prajite, cu patrunjel verde sau coriandru, cu paprika, cu pesto si lista poate continua......
Stiu ca o sa-mi spuneti dar cu pasta de susan ce am facut :)). Ei bine ma feresc de ea putin pentru ca in ultima perioada am simtit ca fac putina alergie la ea .....dar merge foarte bine si fara .....

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus (pasta de naut)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Telemea de oaie cu busuioc si piper