Hamburgeri

de ala_oancea in Vita, 13 Iul 2009 | 11141 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Chifle:
  • 240 ml apa calduta
  • 1 lingura de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker
  • 450 grame faina
  • 3 linguri ulei
        Carnita:
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1 cartof
  • 1/2 morcov
  • 1 ceapa
  • sare
  • delikat
  • boia,
  • piper
  • marar uscat
  • 1 cub Knorr de ciuperci
  • 1 ou
  • pesmet
        Altele:
  • 3 rosii
  • 2 cepe
  • cartofi pai
  • 1 capatana usturoi
  • 125 gr smantana
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburgeri:

Chiflele le-am facut dupa reteta Laurei Laurentiu, doar ca nu le-am tinut in cuptor cu recipietul de apa. Mi-au placut foarte mult, si la gust, dar si faptul ca nu s-au umflat prea tare. Mi-au iesit 6 chifle. Sper ca am voie se dau link ...

Carnea tocata se amesteca cu morcovul, ceapa si cartoful date prin razatoare, condimentele, oul si pesmetul. Se formeaza 6 chiftele mari si plate pentru hamburgeri, iar din restul chiftelute normale. Le-am copt la cuptor, pe hartie de copt. Dupa ce s-au rumenit frumos, le-am intors si pe cealalta parte.

Chiflele se ung cu sos de smantana cu usturoi, peste se aseaza ceapa taiata rondele, apoi carnea si rosiile rondele. Se servesc hamburgerii cu cartofi pai, si cu supliment de sos :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburgeri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas unguresc