Hachis Parmentier.

de lilik in Vita, 4 Noi 2012 | 12793 vizualizari

 

Am gasit reteta intr-o revista si m-a cucerit pe loc..am modificat-o dupa gustul nostru si a rezultat acest fel de mancare grozav.

 

INGREDIENTE

Pentru piure:

  • 1 kg cartofi
  • 50 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • sare
  • un praf de nucsoara
  • 3 linguri parmezan ras
  • o cescuta de lapte

Pentru umplutura:

  • 300 gr carne tocata de vita
  • 200 gr carne de vita taiata bucatele
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1 tija de telina
  • 150-200 ml passata de rosii home-made
  • 50 ml vin rosu
  • 1 pahar cu apa(250 ml)
  • sare,piper,paprika(dupa gust)
  • patrunjel verde
  • 25 gr unt
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hachis Parmentier.:

Curatam cartofii,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei.

Intre timp pregatim umplutura:

curatam legumele si le spalam,apoi le tocam marunt si le punem in tigaie cu cele 25 gr unt si uleiul de masline.Le calim putin apoi adaugam carnea tocata si cubuletele si le lasam sa se rumeneasca usor,apoi stingem cu vin,lasam sa se evapore,dupa care punem passata de rosii,apa,sare,piper si paprika.

Lasam sa fiarba la foc mic pana scade lichidul,apoi potrivim de sare si piper,iar cand dam deoparte adaugam patrunjelul tocat.

Cand cartofii sunt fierti,scurgem apa de pe ei si ii strivim,adaugam untul,putin lapte si ametecam,apoi punem parmezanul ras,galbenusul,putina nucsoara.Omogenizam si potrivim de sare.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem un strat de carne,pe care il acoperim cu un strat de piure,nivelam si daca dorim presaram deasupra alt parmezan sau cascaval ras,dupa care dam la cuptorul incins la 200° timp de 25-30 de minute(pana se rumeneste usor deasupra).

Scoatem din cuptor si lasam 10-15 minute sa se racoreasca,apoi taiem bucati si servim cu mare pofta(merge de minune cu muraturi ;).

Daca ti-a placut reteta noastra "Hachis Parmentier." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

bianca92 1

17.10.2013, 10:25

cred ca e incredibil de bun e prima data cand vad asa ceva

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 13:44

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vita in vin la cuptor