Gulyas de porc

de Panacris in Porc, 4 Iun 2013 | 4408 vizualizari

 

V-am prezentat mai demult gulyas de porc a la Edi, acum a venit rândul și lui Panacris. Simplu, savuros și gustos;)

 

INGREDIENTE

  • pulpă de porc cca. 1000 g,
  • ceapă,
  • ardei gras,
  • ardei iute,
  • boia de ardei dulce,
  • grăsime de porc (untură!),
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • amidon/ făină albă de grâu cca. 4-5 linguri.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyas de porc:

Ceapa, ardeii se curăță se toacă mărunt și se pun la dinstuit în puțină grăsime de porc, cca 10 minute, neacoperit. Carnea se taie în bucăți potrivite, apoi se adaugă la amestecul de mai sus, se completează cu apă, cât să fie acoperit, se lasă la fiert la foc mic, semiacoperit, cca. 50 de minute, completându-se cu apă la nevoie, se asezonează cu sare, piper și foaie de dafin.

Făina se desface în puțină apă rece, se adaugă puțină boia, sare și piper după gustul fiecăruia și se adaugă spre finalul fierberii. Se  lasă să mai dea cca. 2-3 clocote, apoi se oprește focul. Se servește ca atare sau alături de piure de cartofi, cartofi natur, orez sau mămăligă!

Poftă bună și spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi