Gulii umplute cu legume la cuptor

de T I M E A in Mancaruri de post, 3 Dec 2013 | 16442 vizualizari

 

Mancarea aceasta e destinata strict celor ce iubesc gulia. Eu ma aflu printre acestia si avand niste gulii mari si frumoase din gradina parintilor mei (acu 2 saptamani inca era cald si au cules ultimele recolte) am facut aceasta mancare delicioasa doar cu legume. Puteti sa le umpleti si cu carne, dar mie imi plac mai mult asa cum le-am facut eu acum

 

INGREDIENTE

  • 5 gulii de toamna mari
  • 1 ceapa rosie
  • o bucatica de praz
  • 1 ardei
  • 3 morcovi
  • 5-6 linguri orez
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • +
  • 2 lingurite sos de chili
  • 3 lingurite sos de curry
  • oregano si busuioc uscat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulii umplute cu legume la cuptor:

 Ma intai curatam guliile, le spalam si le scobim cu ajutorul cutitului si apoi a unei linguri.. O sa dureze ceva vreme pana scobim pentru ca sunt niste legume nu tocmai moi :). Dar daca am reusit eu reusiti si voi.

Curatam si spalam restul legumelor iar orezul il spalam si il lasam in apa calduta.

Intr-un wok incalzim uleiul in care adaugam ceapa si ardeiul tocat marunt.

Calim 1-2 minute apoi adaugam si prazul taiat felii si morcovii dati pe razatoare.

Miezul de gulie il tocam in robot si al adaugam compozitiei noastre. Lasam sa se caleasca timp de 5-6 minute si adaugam sare si piper dupa gust.

Adaugam orezul si o cana de apa calda si lasam aprox 5 minute ( in acest timp scade apa adaugata).

Luam de pe foc si cu o lingurita luam din compozitie si umplem cele 5 gulii.
Asezam guliile intr-o tava teflonata (sau vas de sticla termorezistent) .  

Ce ramane din compozitie asezam in tava apoi turnam 4 cani de apa, acoperim cu folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute.

Dupa acest timp scoatem din cuptor si adaugam in tava sosul de curry si chili si presaram putin oregano si busuioc (daca va plac alte ierburi aromate le puteti inlocui pe acestea)

Dam din nou la cuptor aprox 20 de min sau pana gulia e fiarta complet.

Scoatem din cuptor si servim cald gulia umpluta si sosul de legume.

Puteti servi si cu smantana..

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

T I M E A 1

04.12.2013, 19:23

asa e Mihaela

simona72 1

05.12.2013, 07:44

Si mieimi place gulia, dar nu stiu cum de nu le-am facutumplute pana acum!! Bune si fara carne!

T I M E A 1

05.12.2013, 22:34

Simona sa faci ca e o mancare delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulii umplute cu branza si spanac