Gulas de porc cu ciuperci

de Rahela Velicu in Porc, 9 Dec 2017 | 10172 vizualizari

 

Am mancat cand am fost la Sighisoara un astfel de Gulas cu ciuperci care ne-a placut foarte mult, a fost musai sa fac si eu. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 1 borcan mic de ciuperci/ 500 g ciuperci proaspete
  • 3-4 cepe
  • 3 graunti de usturoi
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 1 ligurita de ardei boia dulce
  • 50 ml ulei
  • sare
  • un praf de zahar
  • piper
  • 3-4 fire de patrujel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc cu ciuperci:

 Calim intr-o cratita ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu ciupercile taiate in 2 sau 3 sa fie cat mai mari.

Carnea o calim separat.

Adaugam peste ceapa calita si pasta de tomate + 2 cani de apa. Adaugam si carnea, sare, piper, ardei boia si un praf de zahar. Acoperim cu un capac si lasam la fiert pentru aprox. 30-40 de min. Mai adaugam apa, daca mai este nevoie.

Cand este gata, adaugam patrunjelul tocat.

TIPS-URI

1

Carnea o lasam sa se caleasca, nu sa se prajeasca inainte sa o punem in mancare.

2

Cu o muratura alaturi, hmmm... ce bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri din carne de porc