Gulab Jamun ( Gogosi Indiene )

de RoXx in Dulciuri, 9 Noi 2015 | 7764 vizualizari

 

Reteta nr. 90 este una speciala . Un desert indian de vis !

 

INGREDIENTE

Pentru gogosele avem nevoie de :

  • 50 gr. faina
  • 200 gr. lapte praf
  • 25 gr. bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite unt nesarat
  • 50 ml. lapte
  • ulei pentru prajit

Pentru sirop :

  • 200 gr. zahar
  • 400 ml. apa
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 3 pastai de cardamom intregi
  • 1 lingurita apa de trandafiri
  • 3-4 fire de sofran
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulab Jamun ( Gogosi Indiene ):

Pentru pregatirea gogoselelor se amesteca intr-un bol faina,laptele praf,bicarbonatul,untul si laptele pana ce se formeaza un aluat moale lipicios. Se lasa la "odihnit" cam 5 min. timp in care se pregateste siropul. Intr-o cratita se pune apa cu zaharul ,zeama de lamaie si pastaile de cardamom si se pune pe foc la flacara medie. Dupa ce a inceput sa fiarba,se da flacara la minim si se lasa sa fiarba. Intr'o oala suficient de mare se pune uleiul pentru prajit in asa fel incat gogoselele sa pluteasca (ele se vor umfla putin cand se prajesc) . Se formeaza bilute mici din aluat si se pun la prajit in uleiul incins. Se amesteca printre ele pentru a se rumeni uniform. Cand sunt gata,se scot pe servetel de hartie pentru a absorbi orice exces de ulei. Se opreste focul la sirop,se pune apa de trandafiri si sofranul, si se pun gogoselele peste el. Se acopera cu un capac si se lasa cam 30 de min pentru ca gogoselele sa absoarba siropul( ele isi vor dubla volumul) Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulab Jamun ( Gogosi Indiene )" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (17)

Bya Ralu 1

09.11.2015, 18:44

si eu am pus-o la favorite

Rocsi 1

09.11.2015, 19:55

Mmm, ce bine suna!

RoXx 1

09.11.2015, 21:26

multumesc mult dragilor

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Bomboane Rafaello