Guguluf cu visine

de alilianaa in Prajituri, 1 Feb 2014 | 3243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • esenta zanilie
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • visine ( congelate) pret de un pumn bun
  • o lingurita rasa praf de copt
  • o lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu visine:

La inceput decongelam visinele si punem peste ele un praf de zahar. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zaharul pus pe rand, lingura cu lingura si un praf de sare. Rezulta o bezea luciosa. 

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa si se adauga bezelei. Se mixeaza. Se scot telurile si se adauga faina si praful de copt. Se incorporeza folosind o lingura de lemn si mestecand de jos in sus. 

Se ia forma de guguluf si se unge bine cu unt ( bine de tot, eu avand niste experiente urate cu forma, m-am invatat minte). Se pune compozitia  uniform si se adauga visinele. Se da la cuptor pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se da la rece.Se pudreaza cu zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

alilianaa 1

02.02.2014, 08:00

Andreea, Meri , multumesc

alilianaa 1

02.02.2014, 08:00

Rocsi, Dia , multumesc

deyutzky 1

07.02.2014, 23:19

imi place cu visine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]