Guguluf cu frisca si pere

de La Ancuta in Prajituri, 20 Noi 2013 | 3555 vizualizari

 

La mine cafeaua de dimineata merge cel mai bine impreuna cu o felie de chec sau un fursec. Este cel mai frumos mod de a incepe o zi. Cand checul este unul aromat, pufos si cu o consistenta usor umeda, atunci inceputul zilei este perfect. Exact asa este si in cazul acestui guguluf , iar daca nu ma credeti, va trebui sa-l incercati :).

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 5 oua
  • 370 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura esenta de rom
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata amaruie topita
  • 1 para mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu frisca si pere:

Mixam untul spuma impreuna cu zaharul iar apoi adaugam extractul de vanilie si esenta de rom.
Adaugam pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Amestecam faina cu praful de copt. Separat mixam bine frisca.
In compozitie adaugam alternand cateva linguri de faina, apoi frisca iar apoi spuma de albus. Amestecam usor dupa fiecare, pana se omogenizeaza. Procedam la fel pana cand incorporam toate ingedientele.

Din compozitie luam o treime in care vom adauga ciocolata topita. Amestecam pana cand se incorporeaza.
In restul compozitiei adaugam para taiata cubulete.

Pentru copt am folosit o tava de silicon, care nu a trebuit unsa.

Turnam jumatate din compozitia cu pere in tava apoi cea cu ciocolata iar la final cealalta jumatate din compozitia cu pere. Amestecam usor cu varful unui cutit.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit ~50 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Rasturnam prajitura pe un platou, o lasam sa se raceasca complet apoi o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu frisca si pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Lau 1

21.11.2013, 09:48

ce frumos si bun este

La Ancuta 1

21.11.2013, 12:22

multumesc Lau

MIUTA 1

21.11.2013, 20:25

Arata super,super bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300