Guguluf cu avocado, nuca si Rama mit Butter

de Valclaudia in Prajituri, 9 Dec 2014 | 4008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 avocado foarte copt
  • 100 gr. margarina Rama mit Butter
  • 100 gr. nuca taiata grosier
  • 4 oua
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri de zahar tos
  • un praf de turmeric
  • 1 plic zahar vanilat
  • 70 gr. ciocolata amaruie topita in 2-3 linguri de lapte
  • bombonele de zahar pentru decor
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu avocado, nuca si Rama mit Butter:

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Spargem ouale intr-un castron din plastic, adaugam margarina Rama mit Butter la temperatura camerei (sau o tinem o jumatate de minut la microunde), zaharul, praful de copt+bicarbonatul stinse in zeama de la jumatate de lamaie si zaharul vanilat.

Mixam aceste ingrediente timp de 2-3 minute.

Taiem fructul de avocado in doua, indepartam samburele, apoi scoatem pulpa din coaja cu ajutorul unei lingurite.

Adaugam pulpa peste ingredientele deja mixate, amestecam ingredientele pana obtinem un amestec cremos si omogen.

Aduaguam apoi faina proaspat cernuta si o incorporam in amestec.

Asezam pe fundul formei de guguluf cca 50 gr.nuca taiata, turnam amestecul de blat in forma,apoi acoperim cu alt strat de nuca si dam forma la cuptor pana trece testul cu scobitoarea (cca 35 minute).

Rasturnam guguluful fierbinte pe un platou, il glazuram cu ciocolata topita in 2-3 linguri lapte.

Presaram bombonele peste glazura, decoram cu zahar pudra si lasam guguluful cel putin 1 ora inainte de a-l portiona, sa se raceasca complet si sa se intareasca glazura.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu avocado, nuca si Rama mit Butter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu piure de castane, scortisoara si nuca