Un aperitiv delicios cu ce aveți prin frigider ;)
Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele, se adaugă ciupercile, salamul și șunca mărunțită, lăsându-se la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat. Peste legumele călite se adaugă 2-3 linguri de pesmet și se amestecă ușor până se încorporează. Între timp oul de gâscă se bate energic cu făina și praful de copt. Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.
Amestecul obținut se pune într-o formă de guguluf, vas termorezistent, și se coace cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit. Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece. Vă asigur că e genial și senzațional, vorba colegelor mele!
Poftă bună!
1
oul de gâscă se poate înlocui cu 3 ouă de găină;) Spor și succes!