Guguluf aperitiv

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2014 | 11396 vizualizari

 

Un aperitiv delicios cu ce aveți prin frigider ;)

 

INGREDIENTE

  • praz 2-3 bucati,
  • ulei de măsline,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • măsline dezosate cca. 300 g,
  • ciuperci de pădure marinate 1 borcan,
  • salam victoria cca. 100 g,
  • suncă presată cca. 100 g,
  • ou de gâscă 1 bucată,
  • pesmet 2-3 linguri,
  • făină albă cca. 4-5 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf aperitiv:

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele,  se adaugă ciupercile, salamul și șunca mărunțită, lăsându-se la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat. Peste legumele călite se  adaugă 2-3 linguri de pesmet și se amestecă ușor până se încorporează.  Între timp oul de gâscă se bate energic cu făina și praful de copt.  Cele două compoziții se îmbină și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se pune într-o formă de guguluf, vas termorezistent,  și se coace cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit. Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece. Vă asigur că e genial și senzațional, vorba colegelor mele!

Poftă bună!

TIPS-URI

1

oul de gâscă se poate înlocui cu 3 ouă de găină;) Spor și succes!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Reteta-Video 1

12.03.2014, 14:58

Ce bine arata!

cristeena20 1

14.03.2014, 13:10

M-ai dat pe spate Cris cu asta..chiar maine am musafiri asa ca il fac...multuemsc de reteta si sper sa iasa la fel de bun ca al tau

Panacris 1

14.03.2014, 16:44

Cu mare drag Cristina Nu are cum să nu iasă

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza