Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 18 Mai 2010 | 7419 vizualizari

 

In sfarsit mi-am cumparat si eu o forma speciala de Gugelhupf sau Kugelhupf sau cum se zice pe la noi, Guguluf.

 

INGREDIENTE

  • 60 g ciocolata amaruie 50%
  • 300 g faina 000
  • 2 lingurite praf de copt (1 pachetel)
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie facuta in casa
  • 200 g unt gras 85 %, taiat bucati, la temperatura camerei
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g zahar tos
  • 5 oua, separate
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata:

Incalzeste cuptorul la 190 C. Unge bine forma cu unt.

Bate bine albusurile cu mixerul, dupa care aduga zaharul tos in ploaie. Bate din nou pana ce se intareste.

In alt castron amesteca untul cu mixerul, pana devine ca o pasta. Adauga zaharul si bate la viteza mica, pana ce amestecul devine alb (cam 2 minute). Adauga galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare.

Topeste ciocolata intr-un castron, la baia de aburi. Cand e gata lasa castronul la racit.

Cerne faina, impreuna cu praful de copt si sarea.

In amestecul cu unt, pune 1/4 din albusuri. Amesteca repede cu mixerul. Pune 1/2 din faina, apoi 1/4 de albus, 1/2 de faina, amestecand repede dupa fiecare adugare, cu mixerul. Pune restul de albus si amesteca cu o paleta, prin rasturnare.

Pune cateva linguri din compozitie in ciocolata si omogenizeaza bine.

In forma unsa cu unt pune 1/2 din compozitie, apoi toarna amestecul cu ciocolata.

Acopera cu restul de compozitie. Da la cuptor pentru 45- 60 minute, sau pana cand o scobitore infipta in prajitura iese curata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ligia Bxl 1

01.02.2011, 17:55

o bunatate

susu 1

09.02.2011, 18:57

perfect, ca toate retetele tale

Brindusa 1

09.02.2011, 19:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]