Este un meniu excelent pentru masa de pranz de familie, atunci cand iti gasesti ragazul de a sta linistit la masa alaturi de cei dragi.
Se curata si se taie cartofii rondele, alaturi de ei pregatind celelalte ingrediente pentru gratin.
Intr-o tava pentru cuptor tapetata cu unt si cu feliute de usturoi adaugam un rand de cartofi un rand de cascaval pana terminam cu un rand de cartofi, condimentand pe masura ce adaugam cartofii. Intr-un bol amestecam oul batut cu laptele,smantana si 100 grame de cascavalul, punem condimente dupa gust. Turnam jumatate din cantitate peste cartofii din tava si acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru 20 de minute .
Dupa 20 de minute scoatem din cuptor inlaturam folia si turnam restul compozitie de lapte cu cascaval si presaram ierburi aromate deasupra si mai dam la cuptor 10-15 minute pana se leaga compozitia si se rumeneste deasupra.
Se poate servi cu friptura sau doar insotit de salata, eu am facut de aceasta data o friptura asortata de cotlet de porc si pulpe de pui.
Pt friptura : crestam bucatile de carne si le condimentam cu sare si piper si le asezam in tava pentru cuptor. Adaugam apa , uleiul, usturoiul si ierburile aromate si ungem bucatile de carne cu pasta de rosii pentru a face o crusta aurie la cuptor.
Le coacem in cuptorul incins in prealabil, primele 15 minute acoperite cu o folie de aluminiu si apoi inca 25-30 minute fara folie si la foc mai mic, eu am facut friptura in acelasi timp cu gratinul de cartofi.
Am servit friptura acompaniata de gratinul de cartofi si o salata de varza cu rosii si castraveti. Pentru a face un aranjament mai dragut in farfurie am pus salata cu ajutorul inelului de inox pentru decor. Dupa ce am asezat salata adaugam gratinul de cartofi si friptura. Va doresc pofta buna !