Gratin cu andive si kaiser

de Ligia Bxl in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2011 | 5098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 andive
  • 2 cepe rosii
  • 100 gr de ementale(cascaval ras)
  • cateva cubulete de cascaval rucar
  • 150 ml de lapte
  • 1 lingura si jumatate de amidon
  • o lingurita de zahar
  • sare
  • piper
  • praf de nuca de muscada(nucsoara)
  • 150 gr de kaizer
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin cu andive si kaiser:

Se spala andivele,se taie rondele si se fierb cateva minute apoi se scurg de apa. Separat calim kaizerul care il taiem fasii subtiri, apoi adaugam ceapa care o taiem cubulete. Le calim impreuna adaugand din cand in cand apa. Peste kaizer punem andivele si zaharul si lasam sa fiarba cateva minute.

Amestecam amidonul cu laptele si il punem la fiert, apoi adaugam emmentaler ras, praful de nuca de muscada si piperul si amestecam bine pana devine o crema. Punem aceasta crema peste andive si amestecam bine.

Ungem un vas de yena cu unt si punem aceasta compozitie, iar pe deasupra adaugam cateva cubulete de cascaval rucar si dam la cuptor ptr cateva minute sa se lege si sa se rumeneasca pe deasupra.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin cu andive si kaiser" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ligia Bxl 1

14.01.2011, 09:42

mihaela,medioto multumesc

mamaieelena 1

14.01.2011, 10:14

bun si aratos

Ligia Bxl 1

14.01.2011, 14:10

multumesc mamaieelena

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin de conopida