Gorog csorba - reteta de la gradinita

de Mitinita in Ciorbe, 28 Mar 2011 | 7856 vizualizari

 

Pana se mai uita maruntelele gura casca la desene sa mai pun o reteta.:)))
Gorog csorba este de fapt Ciorba a la grec, pe care eu nu am facut-o niciodata, dar pe care maruntica mea mi-a laudat-o mult. Deci am luat reteta de la gradinita,de la bucatarese. Aici la noi, meniul este si in romaneste si ungureste,bucatarele fiind unguroaice,de aceea e gorog csorba. Mi s-a spus chiar de catre ele ca nu o sa iasa la fel,nici lor nu le iese la fel cand fac acasa. Probabil la gramada e mai bun:)) Oricum Jen a fost multumita de rezultat si eu bucuroasa ca am mai descoperit o reteta de ciorba.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg tacam de pui
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 lingura ulei
  • 200 gr smantana
  • suc de lamaie proaspat scurs,dupa gust
  • putina coaja de lamaie rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gorog csorba - reteta de la gradinita:

Se pune la fiert tacamul de pui cu o ceapa. Am crestat ceapa in patru si am pus-o la fiert cu tacamul.

Eu am folosit kukta, dar se poate la fel de bine si intr-o oala normala.

Intre timp se taie marunt ceapa si morcovul.

Se caleste in ulei ceapa si morcovul si se adauga supa de pui.

Pana fierb, se ia jos carnea de pe tacam.

Se adauga carnea la supa si se mai lasa sa dea un clocot.

Se stinge focul si se adauga smantana.

Se inacreste cu suc de lamaie proaspat stors si se presara putina coaja de lamaie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gorog csorba - reteta de la gradinita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de caltabos afumat