Gogosi pufoase coapte la cuptor

de oanapl in Prajituri, 20 Ian 2017 | 8212 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 230 ml lapte
  • 1 ou
  • 80 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 7 g drojdie deshidratata
  • Esenta lamaie
  • 1 varf cutit sare
Portii: 44
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase coapte la cuptor:

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.

Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul usor batut cu furculita, zaharul macinat, esenta de lamaie, laptele usor caldut si cca 50 g de unt moale. Framanti aluatul si cand incepe sa se omogenizeze, adaugi untul ramas si sarea. Framanti pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

Acoperi vasul cu folie de plastic alimentara si lasi aluatul de gogosi sa dospeasca 90 minute, intr-un loc ferit de curenti de aer rece.

Dupa ce aluatul a dospit, il rastorni pe planul de lucru usor pudrat cu faina si il intinzi intr-o foaie groasa de cca 0,8 – 0,9 cm.

Cu ajutorul unei forme rotunde de cca 5-6 cm, decupezi gogosile si cu un cerculet mai mic, decupezi centrul fiecarei gogosi. Eu am facut si gogosi in forma de animalute, deoarece asa a fost cerinta din partea fetitei mele.

Le pui la dospit in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt pentru inca 1 ora (lasi intre ele un spatiu de 2-3 cm).

Coci gogosile in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10 -15 minute.

 Dupa ce le scoti din cuptor, le mai lasi cateva minute sa se racoreasca, apoi le pudrezi cu zahar.

TIPS-URI

1

foloseste ingredientele la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase coapte la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Semlor