Gogosi ineluse

de Miha in Dulciuri, 18 Mai 2009 | 21291 vizualizari

 

Gogosi gustoase

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 50 ml lapte
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie si rom
  • un varf de cutit cu sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi ineluse:

Se cerne faina intr-un vas.Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar.Lasam putin pana incepe sa se umfle.

Ouale se bat bine cu praful de sare si cu restul de zahar.Se toarna peste faina.

Se adauga esentele si incepem sa framantam pana incepe sa se desprinda de pe peretii vasului.

Incepem apoi sa adaugam treptat untul topit.Se lasa la dospit in jur de 2 ore.

Masa se presara cu faina pentru a nu se lipi aluatul.Se intinde o foaie nu foarte groasa si se taie cercuri,apoi in interior inca un cerculet cu o forma mai mica.

Se lasa pe masa sa mai creasca putin,apoi se coc in uleiul bine incins.

Se tavalesc prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi ineluse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]