Gogosi cu smantana

de MotanLaOale in Dulciuri, 8 Noi 2016 | 3812 vizualizari

 

Inspirat de Claudia (Valclaudia). Foarte bune au iesit.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200g smantana 12% grasime
  • 25g drojdie proaspata
  • 70g zahar tos
  • 100ml lapte
  • coaje rasa de la o lamaie
  • 500g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru tavalit
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu smantana:

Se amesteca drojdia cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, laptele caldut, doua linguri de faina si se lasa la dospit 15-20 minute.

Restul de faina o punem intr-un castron mare.

Se toarna maiaua peste faina, se adauga smantana la temperatura camerei, coaja de lamane si ouale batute.

Se framanta un aluat elastic.

Se acopera cu un prosop si se lasa la loc cald 1,5-2 ore pana isi dubleaza volumul.

Se tapeteaza masa de lucru cu faina si intindem aluatul in foaie de 1 cm grosime.

Cu o forma sau un pahar se decupeaza gogosile de marimea dorita.

Se mai lasa la dospit inca 25-30 minute.

Se pune uleiul la incins si se prajesc gogosile in baie de ulei.

Se pun in uleiul incins cu partea care a stat deasupra la dospit in jos (rasturnate) ca sa creasca frumos.

Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta.

Se transfera pe un platou si se presara cu zahar pudra din abundenta.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Non plus ultra