Gogosi cu iaurt si ciocolata

de Miha in Dulciuri, 26 Apr 2010 | 29393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosi:
  • 100 ml lapte
  • 350 g iaurt
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 10 g drojdie uscata
  • ~800 g faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu iaurt si ciocolata:

Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida, la foc mic, fara a da in clocot. Se omogenizeaza, apoi se da la rece, pana se intareste si este gata de dospit aluatul .

Drojdia o dizolvam in laptele caldut. Ouale se bat bine cu zaharul si un praf de sare. Adaugam pe rand untul topit si racit, iaurtul si esenta.

Faina o punem in cuva masini de paine, apoi adaugam amestecul de oua, apoi drojdia dizolvata in lapte. Se selecteaza programul de framantare+dospire.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 2, fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de cca 0.5 cm grosime.

Pe una din foi punem cate o lingurita de ciocolata, apoi acoperim cu cealalta foaie. Taiem cu o forma rotunda de biscuiti in asa fel incat sa prindem gramajoara de ciocolata in mijloc.

Se pun la prajit in ulei incins, la foc mic. Se scot pe un prosop absorbant, apoi se pudreaza cu zahar.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Ramo81 1

27.04.2010, 20:58

Arata bine!!!

ela 1

04.05.2010, 23:56

o gogoasa as vrea

flor 1

19.02.2011, 12:29

Spune-mi te rog daca se lasa gogosile la crescut inainte de prajire?tare vreau sa le fac.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu vanilie