Gogosi cu ananas

de Lau in Dulciuri, 19 Ian 2017 | 6125 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml iaurt
  • 5 linguri smantana
  • coaja de lamaie
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • esenta de rom
  • 1 conserva de ananas
  • 500-600 g faina
  • ulei
  • zahar
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu ananas:

Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc in care vom adauga ouale mixate cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, untul moale, iaurtul, smantana, sarea, coaja de lamaie, drojdia, esenta de rom si amestecam bine. Adaugam ananasul scurs de zeama (nu aruncam siropul) si tocat cat de marunt vrem:)

Amestecam adunand de pe margini faina, daca este nevoie, se adauga faina sau iaurt, framantam un aluat elastic si nelipicios (eu la final am framantat aluatul cu 2 linguri de ulei).

Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa infainat, dupa care decupam cercuri cu o cana si in mijloc am decupat cu capac de la o sticla.

Le prajim in baie de ulei incins, le scoatem pe un servetel absorbant.

Intr-un castron, amestecam zahar cu scortisoara.

Trecem repede gogosile prin siropul de la compot, dupa care o tavalim prin amestecul de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu branza sarata