Gogosi

de ryta in Dulciuri, 16 Ian 2017 | 4244 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • un cub drojdie
  • 400 ml apa calda
  • ulei pentru prajit.
  • zahar pudra vanilat ptr. pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Intr-un lighean, se pune faina, peste care se pune oul batut  se adauga drojdia, sarea, zaharul si apa si se framanta bine pana se obtine o coca moale.
Se lasa la dospit cca. 30 min. Cand aluatul a crescut, se iau bucati de aluat si se intind cu sucitorul pe masa de lucru foi si decupam gogosi in diferite forme. (eu am folosit forma de fluturas si floricica)
 Se indeparteaza surplusul de aluat si punem gogoselele la prajit in uleiul incins.
Prajim gogoselele pe ambele parti, apoi le punem intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta.
Le lasam sa se racoreasca cateva momente, apoi le pudram cu zahar farin vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi a la Mena