Gogosarii copti ai Bunicii

de mihaelar63 in Conserve, 4 Oct 2015 | 7574 vizualizari

 

Aceasta deosebita reteta am preluat-o de la Bunica: http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-la-cuptor-1880.html. Multumesc Bunica, sunt grozav de gustosi. Pot fi folositi ca ,, suport '' pentru garnitura. La servire se pot umple cu pireu de cartofi, orez, cus-cus etc. Stau foarte bine pe o masa de sarbatore langa o friptura sau un carnat de casa!!!

 

INGREDIENTE

  • 21 gogosari
  • 21 catei usturoi
  • 21 linguri de otet de vin 9%
  • 21 lingurite ulei floarea soarelui
  • 21 lingurite zahar brun
  • 63 boabe de piper
  • boabe de mustar
  • frunze telina
  • sare neiodata
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosarii copti ai Bunicii:

  1. Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante .Se scot cotoarele si se  curata de seminte cu atentie ca gogosarul sa ramana intreg fara a se rupe.
  2. Se pun gogosarii pe tava tapetata cu hartie de copt.
  3. In fiecare gogosar se pune: 1 catel usturoi, 1 lingura otet, 1 lingurita ulei, 1 lingurita zahar, 3 boabe de piper, cateva bobe de mustar si sare cat se ia intre doua degete.
  4. Dati tava la cuptor timp de 40 minute, pana gogosarii s-au inmuiat.
  5. Se scoate tava din cuptor si se lasa gogosarii sa se tempereze.
  6. Spalati bine borcane cu capac  de 820 g.
  7. Gogosarii au colectat prin cocere in interiorul lor o zeama aromata.
  8. Se iau gogosarii cu grija sa nu se rupa si zeama sa ramana in interior si se pun cate 4-5 in borcan . Se taseaza usor si se pune ca decor [si pentru gust] o frunza de telina verde.
  9. Capaciti / infiletati borcanele.
  10. Se dunstuiesc in oala cu apa timp de 15 minute dupa care se lasa sa se raceasca tot in aceiasi oala sau se pun intre paturi la calda .

TIPS-URI

1

Eu am folosit doua tavi si am obtinut 4 borcane /820 g.

2

Nu este nevoie sa preparati alta zeama cea rezultata in interiorul gogosarilor prin coacere este suficienta.

3

Pentru conservare alegeti legume proaspete de calitate.

4

Gogosarii mei au fost foarte mari. Cred ca ar fi mai usor de introdus in borcan si mai multi gosari de marime medie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosarii copti ai Bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

04.10.2015, 21:31

Mirela sa incerci sa vezi cat sunt de buni

mihaelar63 1

04.10.2015, 21:32

Claudia , ma bucur

mihaelar63 1

04.10.2015, 21:33

Am repostat link-ul din introducere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastai conservate