Gogosari in sos tomat

de Valclaudia in Conserve, 22 Sep 2014 | 8680 vizualizari

 

reteta preluata de la andresita, careia ii multumesc! >:d

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 350 gr. pasta de tomate
  • 250 ml otet de 9 grade
  • 250 gr. zahar tos
  • 2 linguri de miere
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • piper boabe, bobite de mustar, 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos tomat:

Spalam gogosarii, ii taiem in doua,ii curatam de cotoare, ii mai spalam o data sa indepartam semintele, apoi ii taiem fasii de cca 1cm.

Borcanele (4 bucati a cate 800 grame) le spalam si le sterilizam la cuptor unde le pastram fierbinti pana in momentul in care le umplem cu gogosari.

Punem toate celelalte ingrediente laolalta intr-o oala, le lasam la foc mic pana dau in clocot.

Trecem pe rand gogosarii in 3-4 transe prin sosul de pe foc, ii lasam cca 3-5 minute in sos  sa se inmoaie usor, apoi ii scoatem intr-un castron si repetam procedura pana trecem prin sos intreaga cantitate de gogosari.

Scoatem borcanele din cuptor, asezam sub fiecare borcan cate un cutit cu lama lunga, umplem 4 borcane cu gogosati, apoi turnam sosul ramas (tot fierbinte) peste gogosari, capacim borcanele si le impachetam in paturi unde le vom lasa o zi si o noapte pana se racesc complet, dupa care ii depozitam in camara.

Gogosarii pot fi serviti dupa doua zile.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

22.09.2014, 21:38

Mmmm, ce i-as degusta. Bravo!

anca_rm 1

23.09.2014, 09:30

cred ca-s tare buni

- Andreea - 1

23.09.2014, 20:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]