Gnocchi cu branza colorati

de anca_rm in Mancaruri de legume, 24 Mar 2017 | 4213 vizualizari

 

Gnocchi sunt foarte cunoscuti mai ales printre iubitorii de mancare italiana. Cea mai raspandita reteta de gnocchi este cea pe baza de cartofi , dar azi va propun o reteta cu branza de vaci. Acestia sunt la fel de gustosi,dar mie mi se par mai simplu de facut, daca avem o branza buna.
 
Eu i-am servit cu unt aromatizat, dar sunt minunati ca si garnitura.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr branza dulce uscata
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 100 gr branza telemea
  • 50 gr spanac oparit si tocat
  • 100 gr unt
  • 2 cm ghimbir
  • parmezan pt servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu branza colorati:

Branza trebuie sa fie uscata si pentru acest lucru, eu am pus-o intr-un tifon si am lasat-o cateva ore sa lase apa, apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai curs zer.

 Branza o maruntim cu o furculita si adaugam in ea ouale batute cu o furculita, branza telemea razuita si faina. Din aceste ingrediente, facem un aluat cu care se poate lucra, chiar daca e usor moale.

Impartim aluatul in jumate. Intr-o parte, punem spanacul tocat marunt si scurs bine de lichid. Omogenizam pana se amesteca bine si se coloreaza usor in verde.

Pe masa, presaram faina si formam din aluatul obtinut, suluri ca si niste ,,carnati,,. Cu un cutit ascutit, taiem bucati egale. Daca copiilor vostri le face placere sa va ajute in bucatarie, se vor distra daca o sa ii lasati pe ei sa formeze sulurile de aluat.

II asezam intr-o tava presarata cu faina sau se pot lasa pe masa infainata.

Intr-o oala, punem la fiert 3 litri de apa cu sare. Cand apa fierbe, punem in ea gnocchi si ii lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata.

II scurgem.

Intr-o tigaie mai incapatoare. punem la topit untul. impreuna cu 1 lingura ulei si bucati de ghimbir. Ghimbirul cand incepe sa prinda culoare. il scoatem. L-am folosit doar pentru a aromatiza untul.

Cand untul a devenit lichid, punem in el gnocchi si amestecam astfel incat sa ajunga fiecare prin unt.

Se servesc calzi, cu parmezan razuit deasupra.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu branza colorati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]