Gnocchi ai quattro formaggi

de Ela68 in Farfalle, 8 Mar 2013 | 10058 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr paste, eu am folosit gnocchi , no 85
  • 200 gr emmentaler
  • 200 gr mozarella
  • 200 gr gorgonzola
  • 150 gr brie - un soi de branza cu mucegai alb
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi ai quattro formaggi:

Se pune apa pe foc impreuna cu o lingurita de sare. Cand clocoteste, se adauga pastele si se lasa la fiert conform instructiunilor de pe pachet, astfel incat sa ramana al dente.
Intre timp, preparam sosul la bain-marie. Taiem branzeturile felii sau cubulete si le punem impreuna cu uleiul si smantana la fiert pana ce acestea se topesc. Cand s-au omogenizat, se toarna peste pastele scurse bine de apa. Eu nu pun pastele sub jet de apa rece, mi se pare ca orice sos se "lipeste" mai bine de acestea daca sunt fierbinti.

Se servesc fierbinti, cu putin piper deasupra.
Este prima data cand le fac, au iesit exeptionale, insa data viitoare voi folosi mai multa branza gorgonzola,si mai putina brie. Eventual si doua trei frunze de salvie proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi ai quattro formaggi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ela68 1

08.03.2013, 13:30

Bya Ralu 1

08.03.2013, 14:15

Sandie 1

19.09.2013, 20:28

Ai dreptate, atunci cind pregatim paste cu sos nu se clatesc cu apa pentru ca sosul sa adere mai bine de ele.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste Farfalle cu ton si germeni de schinduf