Glazura stralucitoare colorata

de Carmen in Dulciuri, 11 Mai 2016 | 3959 vizualizari

 

Ai facut un tort, o prajitura sau ceva si vrei sa dai un plus bunatatii tale?
Glazura este tot ce-ti trebuie

 

INGREDIENTE

  • 50 ml apa
  • 100 g zahar
  • 100 g glucoza
  • 65 ml lapte condensat
  • 100 g ciocolata alba
  • 6 grame gelatina dizolvata in 36 ml apa
  • colorant alimentar in functie de dorinta, putinta si trebuinta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Glazura stralucitoare colorata:

1. 6 grame gelatina se pun la hidratat in 36 ml apa

2. 65 ml lapte condensat se pun intr-un castron (unde vom si lucra)

3. 50 ml apa cu 100 g zahar si 100 glucoza (reteta originala zice sirop, eu am facut cu  tableta). Se pun la fiert si ideal ar fi un termometru de bucatarie ca sa fie fiert amestecul pana la 103 grade. Se ia de pe foc si se toarna peste laptele condensat. Se omogenizeaza. Se adauga ciocolata alba si se amesteca pana la omogenizare. Apoi se pune colorantul in trepte pana la obtinerea nuantei dorite. Cand s-a racorit (aprox. 60 grade) se adauga gelatina hidratata. Se amesteca cu atentie astfel incat sa nu inglobam si aer. Cand ajunge la 35 de grade este perfecta de turnat pe tort.

TIPS-URI

1

cantitatea este suficienta pentru un tort mare

2

gelatina - am folosit granule dar am dizolvat-o usor pe baie de apa

3

daca nu aveti termometru - 103 grade inseamna punct de fierbere si 3 - 4 clocote peste, 60 de grade - cand inca este destul de calda dar nu frige, ca sa nu omoram gelatina..., 30 de grade - este calduta spre calaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Glazura stralucitoare colorata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

11.05.2016, 19:49

super

Rocsi 1

11.05.2016, 20:43

Faina glazura asta!

marcela1979 1

13.05.2016, 17:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si gem de coacaze