Ghoriba cu migdale

de Brindusa in Prajituri, 24 Apr 2010 | 4545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g migdale fara coaja
  • 250 g faina 000
  • 250 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 15 g unt moale
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • coaja de la o lamaie
  • zahar pudra, pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghoriba cu migdale:

Toaca migdalele cu blenderul vertical, pana ajung ca o pasta. Daca nu reusesti (la mine se fac ca o faina, nu ca o pasta), pune putin lapte/apa.

Incalzeste cuptorul la 175 C.

Bate ouale cu zaharul cateva minute, pana devin albe si se umfla. Adauga untul, esenta si coaja de lamaie. Amesteca putin. Adauga pasta de migdale si faina. Amesteca ca sa se formeze o coca.

Unge-ti mainile cu putin ulei si formeaza bile din coca, pe care le pui in tava cu hartie de copt. Aplatizeaza putin fursecurile si presara-le cu zahar pudra.

Coace 15- 20 minute (sau pana se auresc putin) nu mai mult, pentru ca altfel se usuca prea mult si devin prea tari.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghoriba cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele biscuit