Gem de prune cu miez de nuca

de ianculubita in Dulceata / Gem, 31 Aug 2013 | 15261 vizualizari

 

Am mai facut cate ceva pentru camara(cine le va consuma ramane de vazut!!)
Astea sunt metodele mele pentru gem si compot;pana anul trecut nu pasam fructele la gem dar am observat ca este mai placut

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de prune
  • 2 kg de zahar
  • 200 g miez de nuca
  • 1 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu miez de nuca:

Prunele spalate,curatate de samburi,le punem intr-un vas de tuci cu zahar pe foc,amestecand sa nu se lipeasca de fundul vasului;dupa 30min de fiert,timp in care adunam spuma ce se formeaza,oprim focul si dupa ce s-a racit putin pasam prunele cu blenderul vertical;punem din nou pe foc,adaugam si miezul de nuca taiat cu cutitul,mai lasam sa fiarba la foc mare 30 min,spre sfarsit stoarcem si lamaia apoi punem gemul fierbinte in borcane,tinem borcanele cu capacele in jos pana se racesc putin apoi le depozitam la camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune