Gem de mere

de ANCA in Dulceata / Gem, 10 Noi 2011 | 14486 vizualizari

 

Unul dintre preferatele mele pentru tartine cu unt si clatite: gemul de mere!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg mere
  • 700 g zahar
  • o lamaie
  • 1-2 portocale
  • 2 plicuri zahar vanilat (mai bun era un baton de vanilie, dar nu am avut..)
  • 2 bete scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mere:

Merele se curata de coaja, se scot cotoarele, se dau pe razatoarea mare si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa-si pastreze culoarea aurie.

Adaugam zaharul, se amesteca si una-doua ore asteptam sa lase zeama, apoi se pun la fiert intr-o cratita adanca, de inox, cu fundul gros, pentru a nu se lipi, impreuna cu zaharul vanilat si betele de scortisoara. Periodic, se amesteca usor.

Vor fierbe repede, le-am tinut la foc mic cca o ora, dar depinde cata zeama au lasat.

Au iesit 3 borcane de 400 g si unul de 800 g.

TIPS-URI

1

Merele au multă pectină, o substanță care leaga în mod natural gemurile și dulcețurile. Vor scade destul de repede si ar putea necesita adaos de lichid. In acest caz, adaugati suc de portocale proaspat stoarse.

2

Cantitatea de zahar se poate ajusta in functie de gust si de dulceata merelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ANCA 1

12.11.2011, 15:36

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:04

Kori 1

24.11.2011, 10:32

foarte bun, ma tenteaza sa incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de mere si pepene galben