Gem de gutui

de mimmi in Dulceata / Gem, 22 Oct 2011 | 6570 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg gutui
  • scortisoara
  • zahar(700 g)
  • suc de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Spalam bine gutuile si le curatam de coaja si cotor (din coaja si cotor puteti face petlea de gutui) Taiem gutuile felii sau cubuletele stropim cu suc de lamaie,le punem intr-o oala cu fund gros si adaugam apa cat sa le acopere. Adaugam dupa gust scortisoara si lasam sa fiarba fructele. Dupa ce s-au fiert fructele,le lasam la scurs dupa care le mixam si cantarim compozitia. Punem pasta inapoi in oala si adaugam zahar jumatate din cantitatea de pasta,eu am avut 1,4 kg pasta si am pus 700 g zahar,mai lasam la fiert pana se ingroasa cca 1 ora.

Punem gemul in borcane sterilizate si le pastam la roc racoros si intunecat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui si mere