Gem de gutui

de mimmi in Dulceata / Gem, 22 Oct 2011 | 6458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg gutui
  • scortisoara
  • zahar(700 g)
  • suc de lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Spalam bine gutuile si le curatam de coaja si cotor (din coaja si cotor puteti face petlea de gutui) Taiem gutuile felii sau cubuletele stropim cu suc de lamaie,le punem intr-o oala cu fund gros si adaugam apa cat sa le acopere. Adaugam dupa gust scortisoara si lasam sa fiarba fructele. Dupa ce s-au fiert fructele,le lasam la scurs dupa care le mixam si cantarim compozitia. Punem pasta inapoi in oala si adaugam zahar jumatate din cantitatea de pasta,eu am avut 1,4 kg pasta si am pus 700 g zahar,mai lasam la fiert pana se ingroasa cca 1 ora.

Punem gemul in borcane sterilizate si le pastam la roc racoros si intunecat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise